top of page

Bunta Horns Jazz Band
 

Bunta Horns Jazz Band var unikt i Stockholms jazzliv. Bandet existerade redan på 1940-talet och det var då grunden lades för svensk dixielandmusik. Bandet är numera nedlagt efter Buntas bortgång i december 2010.

Under de senaste åren har det varit stora åldersskillnader bland bandets medlemmar. På bilden nedan, som är tagen i samband med en livespelning på Stampen i Stockholm år 1974, finns förutom klarinettisten och bandledaren Bunta Horn, trumslagaren Kurre Falk, en av 40-talets typiska swingmusiker, banjoisten Holger Gross var då i spädbarnsåldern, inte ens påtänkt som musikant.

Övriga musikanter på bilden är trumpetaren Jan "Frotte" Tryggve, trombonisten Rune "China" Henriksson, , pianisten Jan "Drugstore" Schmitt samt kontrabasisten Eddie Andersson, vilka alla var aktiva redan under 1940-talet.

Bunta Horns Jazz Band spelade regelbundet på skoldanser, på Nalen och på den anrika Gazell Club i Gamla stan. Sedermera, när skoldanserna, Nalen och Gazell Club  upphörde, spelade bandet regelbundet bl a på jazzpuben Stampen i Stockholm.

Holger Gross var medlem i bandet mellan 1972 och 1978.

36FCACDA-F6ED-499A-A079-446C9675F62E_1_105_c_edited.jpg
bottom of page