top of page

Husköparguide

av Holger Gross


INBUNDEN svenska, 2004. Uppdaterad version 2021 (Andra utgåvan)
58 sidor. Format A5.

ISBN 91-631-4974-5. Andra urgåvan: ISBN 978-91-527-1351-8

135 SEK

Skickas inom 2-5 vardagar.

Fraktavgift tillkommer.
 

 

PayPal ButtonPayPal Button

Som besiktningsförrättare har jag träffat på många typer av hus i varierande kondition. Med den här boken vill jag dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter. Den här boken riktar sig främst till s k förstagångsköpare.

 

Innehållet omfattar vägledning och tips i samband med  husköp, hur ett husköp går till och vad man bör tänka på före och efter köpet. Att sätta sig in i ekonomin, juridiken och byggnadstekniken kräver tålamod. Den här boken belyser viktiga omständigheter och underlättar beslutsprocessen.

Skriften Husköparguide finns från och med november 2021 i en uppdaterad version (Andra utgåvan). Samma innehåll finns också i en interaktiv, editerbar, digital version till samma pris som boken. I samband med beställning, ange om du önskar  digital version istället för bok, så skickas den som en editerbar pdf-fil via e-post. Pdf-filen bör öppnas i programmet Acrobat Reader.
 

Holger Gross, Byggnadsingenjör

NYHET

Bostadsrätt – för alla

av Holger Gross


INBUNDEN svenska, 2009
234 sidor. Format A5.

ISBN 978-91-633-4199-1

295 SEK

Skickas inom 2-5 vardagar.

Fraktavgift tillkommer.
 

 

PayPal ButtonPayPal Button

Bostadsrätt – för alla är en heltäckande handbok med aktuella fakta och goda råd till styrelseledamöter, bostadsrättshavare och blivande bostadsrättshavare. En oumbärlig bok i samband med köp, nyttjande
eller försäljning av en bostadsrätt. Boken omfattar det väsentliga inom juridik, ekonomi och teknik och den är praktiskt användbar för såväl styrelseledamöter som bostadsrättshavare. Nya regler för skatt och uppskov av kapitalvinst samt skattereduktion, s k ROT-avdrag, är några exempel som behandlas.

 

Holger Gross

Byggnadsingenjör

Minnen från en musikant –

Ett litet stycke svensk jazzhistoria

av Holger Gross


INBUNDEN svenska, 2015
182 sidor. Format A5.

ISBN: 978-91-637-7251-1

325 SEK

Skickas inom 2-5 vardagar.

Fraktavgift tillkommer.
 

 

PayPal ButtonPayPal Button

Recension av Minnen från en musikant – Ett litet stycke svensk jazzhistoria:

”Holger Gross har skrivit ett trevligt litet stycke svensk jazzhistoria med sin bok "Minnen från en musikant". Gross har en förmåga att med ett stort antal bilder och ett målande språk förmedla den glädje han själv fått ut av att spela med att stort antal av Sveriges bästa jazzmusiker, framför allt inom traditionell jazzmusik. Genom att Holger Gross noggrant nämner namnen på de musiker som han spelat tillsammans med i olika sammanhang så är chansen stor att man som läsare hittar många som man känner till om man rört sig i eller i närheten av jazzkretsarna i Sverige. Trevligt skriven bok som jag varmt kan rekommendera.” Författaren är uppväxt i Stockholm och har spelat traditionell jazz i över 50 år. Boken är en berättelse i ord och bild om den glädje av att få spela och träffa många människor. Förutom själva ordberättelsen omfattar boken ett bildgalleri, discografi och namnindex med ca 300 personnamn. Boken kan vara intressant för jazzmusiker och vänner av traditionell jazzmusik."

Håll koll på ditt hus

av Holger Gross


INBUNDEN svenska, 2005. Uppdaterad version 2021 (andra utgåvan)
11
2 sidor. Format A5.

ISBN 91-631-5910-4. Andra utgåvan: ISBN 978-91-527-1352-5.

215 SEK

Skickas inom 2-5 vardagar.

Fraktavgift tillkommer.
 

 

PayPal ButtonPayPal Button

Tanken med skriften är att vara en hjälpreda för dig som vill lära känna ditt hus, för ett tryggare, säkrare och trivsammare boende. Varje hus är unikt. Genom att lära dig lite om husets olika funktioner kan du lättare förstå olika samband.

Håll koll på ditt hus är uppdelad i tre huvudavsnitt: 1. Inventera ditt hus

2. Viktiga funktioner 3. Kontrollpunkter – indikationer, orsaker och verkan.

Med hjälp av olika checklistor och tabeller kan du hålla koll på huset och därmed slippa råka ut för onödiga överraskningar. En del fel och brister är enkla att åtgärda utan ytterligare utredning. Andra kan vara svårbedömda – då är tanken att du ska ta kontakt med en erfaren fackman för att få råd och hjälp. Boken kan med fördel följa huset, som en servicebok följer bilen. Här gör du egna anteckningar beträffande olika förändringar av huset. Det kan t ex handla om kulörbeteckningar, färgfabrikat samt kontrolldatum och tidpunkter för olika reparations- och underhållsåtgärder. En loggbok för husägare helt enkelt.

NYHET
Håll koll på ditt hus finns i uppdaterad version från november 2021 (Andra utgåvan)

 

Energismarta småhus

av Holger Gross


INBUNDEN svenska, 2010
114
 sidor. Format A5.

ISBN 978-91-633-6708-3

160 SEK

Skickas inom 2-5 vardagar.

Fraktavgift tillkommer.
 

 

PayPal ButtonPayPal Button

Att minska energianvändningen i byggnader är en viktig klimatfråga. En av de största utmaningarna under 2000-talet är att komma tillrätta med klimatförändringarna. Vi får allt häftigare väder. Bara genom att minska koldioxid-utsläpp av fossila växthusgaser, kan vi minska klimatförändringarna.

 

Av den totala energianvändningen går ca 40 % till uppvärmning av bebyggelse. Med hänsyn till den förväntade energiprisutvecklingen och det allmänna samhällsmålet om minskad energianvändning, känns det angeläget att använda så flexibla och energismarta lösningar som möjligt. Vi kan inte längre blunda för det faktum att energin kommer att bli dyrare. Alla är överens om att vi måste spara energi och gå över till förnybara energikällor, för att på sikt uppnå ett samhälle med en långsiktig hållbarhet. Vi kan inte fortsätta med att bygga på traditionellt sätt. Befintliga hus kan komma att behöva renoveras för att minska energianvändningen.

 

Den här skriften behandlar energismarta och flexibla lösningar till småhus, vad som kan göras när man ska bygga nytt. Den riktar sig till blivande villabyggare, arkitekter och ingenjörer och den innehåller vägledning och råd för att stimulera till byggande av energismarta småhus.

 

Holger Gross, byggnadsingenjör och kunskapsförmedlare

Energy Smart Housing Innovation

by Holger Gross


LIMITED EDITION, FRAMED, English, 2010
136 pages
. Format A5.

ISBN 978-91-633-6709-0.

25 USD

Will be sent in 2-5 working days.
Shipping cost will be added.

 

PayPal ButtonPayPal Button

Review of Energy Smart Housing Innovation - The Swedish Way:

 

"Holger Gross, one of Sweden’s trusted experts on building and a veteran of the forest products industry, wrote this book to introduce the basic considerations of building an“energy smart house” in Sweden. This translation is valuable because there are not endless practical ways to build energy smart houses. Contained in this book are the technical concepts that Swedes not only have figured out, but tested and proven in the marketplace. Understanding the Swedish accomplishment in building energy performance is the equivalent of “not reinventing the wheel”.

This book is written as an overview, but it is an overview of one of the world’s most advanced house building industries, giving us a glimpse of where we need to go in the rest of the world. It belongs in the library of anyone interested in the critical challenge of saving energy and improving comfort in housing. Consider it as an introduction to one of the best kept secrets in green building: The Swedish house."

 

Scott Hedges, USA

 


 

TCJQ_CD_OMSLAG_Framsida.jpg

Den här CD:n är producerad på eget förlag – Gross Produktion.

Det är en liveinspelning från Grönalundsteatern i Stockholm den 20 oktober 2013 med The Classic Jazz Quartet och sångerskan Isabella Lundgren samt den amerikanske trumpetaren Duke Heitger.

The Classic Jazz Quartet har funnits sedan år 2006 och består av följande eminenta musikanter:

Klas Lindquist, klarinett/altsax

Jens "Jesse" Lindgren, trombon/sång

Holger Gross, banjo/rytm-gitarr

Göran Lind, kontrabas

The Wonderful World of Louis Armstrong

Live recording at Gröna Lund Theatre, Stockholm, Sweden

Inspelningsdatum: 20 oktober 2013

Sound engeneering: Jesper "Jeppe" Gross

CD, TCJQ001, ncb 319679, 2014

100 SEK (10 EURO)

PayPal ButtonPayPal Button
CD-TCJQ_Omslag_Baksida.jpg

Skickas inom 2 - 5 vardagar.

Fraktavgift tillkommer.

CD_GLH4_Omslag_Framsida.jpg

Den här CD:n är en liveinspelning från Picchus Cafè den 19 februari 2010 med Gunnar Lidberg Hot Quartet, en renodlad strängkvartett.

Gunnar Lidberg, violin

Mikael Selander, solo-gitarr

Holger Gross, rytm-gitarr

Arne Wilhelmsson, bas

Live at Picchus Café

Producent: Gunnar Lidberg, Lidingö, Sweden.

Produktion: True Track Production, Morgongåva.

Inspelning/premastering: Lars Johansson, True Track Production.

TTPCD077, ncb, 2019

100 SEK (10 Euro)

PayPal ButtonPayPal Button

Skickas inom 2 - 5 vardagar.

Fraktavgift tillkommer.

CD_GLH4_Omslag_Baksida.jpg
CD_CJB_Dreamhouse_Omslag_Framsida.jpg

Den här CD:n spelades in 2002 på skivmärket Scana. Stockholm Classic Jazz Band utgör stommen, som förstärkts med den framlidne australienske multiinstrumentalisten Tom Baker, klarinettisten Orange Kellin och pianisten/trombonisten Ulf Johansson Werre.

Valda melodier har ordet "dream" i titeln,

Ett begränsat antal finns i lager.

Dreamhouse

SCANACD96032

100 SEK (10 Euro)

PayPal ButtonPayPal Button

Skickas inom 2 - 5 vardagar.

Fraktavgift tillkommer.

CD_CJB_Dreamhouse_Omslag_Baksida.jpg
TCJQ+DB_omslag_framsida.jpeg
TCJQ+DB_omslag_baksida.jpeg

NY CD

Sommaren 2019 gjordes denna liveinspelning på Grönalundsteatern i Stockholm. Under våren 2020 producerades en CD med utvalda nummer. Konserten spelades in av Lasse Johansson, True Track Production, Morgongåva, Sweden.

En av våra bästa amerikanska vänner – Dan Barrett – var gäst. Dan Barrett anses vara en av världens främsta och mest efterfrågade traditionella jazzmusiker. Han spelar trumpet och trombone samt sjunger.

The Classic Jazz Quartet består av:

Jens "Jesse" Lindgren, tb/voice

Klas Lindquist, cl/as

Holger Gross, g/bjo

Göran Lind b

The Classic Jazz Quartet with guest Dan Barrett. TTPCD079. Begränsad upplaga.

100 SEK

PayPal ButtonPayPal Button

Den som önskar betala med swish kan göra det på nummer 0708-44 55 89. Ange namn och postadress, så skickas CD:n inom några dagar.

bottom of page